lördag 6 september 2008

om vi alla tar i...

Har varit hederlig knegare i 10 år nu. Något som alltid förföljt mej är slöheten ibland folk. "den som gjort det där får städa efter sej" eller: "jag tänker inte plocka efter nån annan".

ganska logisk instinkt ibland människor. Men tänk om alla tänkte tvärt om? "någon har gjort det där, bäst att städa undan" eller "bäst attt plocka efter min slarviga kamrat".

Jag och många ibland mej drömmer om en bättre värld, ett steg på vägen vore kanske att bara böja sej ner en extra gång om dagen. Jag, och sällan många av mina vänner lider av för liten mage iaf...

Tänk om komunalpampen som har egen städare på sitt kontor sa: "jag kan lika gärna ta med mej soporna när jag ändå ska gå och fika". Tänk om städaren tänkte: "Jag kan lika gärna fylla på kopiatorn medans jag ändå är här och städar".

Ifall alla bara gjorde lite mer än det dom ska, tror jag att världen vore bättre, istället för att bara lämna över till nästa...
MVH
Putte

2 kommentarer:

Godiva sa...

Glömde jag kommentera att det här var ett fint inlägg inatt?

Det här var ett fint inlägg.

Själv blir jag vansinnig på folk som ickeagerar och skyller ifrån sig med "men det är ju inte jag som har glömt/tappat/kastat/svinat".

Läste nån nyhet häromdagen att nyrenoverade skolor håller sig fräscha/osabbade längre jämfört med gamla sunkiga skolor. Surprise!

Men, låt ungarna ha städdagar (ungar upp till gymnasieåldern ungefär) och just "städa upp andras skit" (själv är man ju alltid oskyldig;-) för att känna att de gemensamt har ansvar för miljön omkring sig.

Positivt grupptryck. Varför ska en städerska skura bort snus i taket? Om ungarna får göra det och känna hur jävla roligt det inte är så kanske nån säger till coola killarna nästa gång de kastar snus, eller coola killen själv kanske tänker efter om han får vara med och städa efter sig.

Bah!

Jag kanske skulle bli politiker ändå.
"Arga pensionärspartiet" finns det?

Putte o Piraten sa...

jag hajar inte fullt ut. Tycker bara att vi borde värna om varandra och istället för att tänka "om inte jag gör det så gör nån annan det"

En grej som man stöter på för ofta är bortförklarningar och skylla ifrån sej..varför?

Hellre tar jag på mej saker vänner gjort än att skylla på dom. Jag behöver inte ursäkta mej för min fumlighet o min felstek. För vem i sånt fall? Är verken religiös eller rädd för mina föräldrar....

Men lovar att stötta APP om det finns